Υλικά

  • 1/2 κιλό φρέσκο γαύρο
  • 2- 3 κ. σ. αλάτι
  • Κόκκινο ξύδι όσο χρειάζεται για να καλύψει το γαύρο
  • Ελαιόλαδο όσο χρειάζεται για να καλύψει το γαύρο
  • Ελαιόλαδο όσο χρειάζεται για να καλύψει το γαύρο
  • Μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τον καθαρισμένο γαύρο σε μία κατσαρόλα σε στρώσεις και πασπαλίστε με αλάτι μεταξύ των στρώσεων. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το σκεύος στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες.
  2. Αφαιρέστε από το σκεύος και ξεπλύνετε πολύ καλά. Τοποθετήστε τα ψάρια με τον ίδιο τρόπο στο ίδιο σκεύος (πλύντε τα πρώτα) και καλύψτε τα με ξύδι από κόκκινο κρασί. Σκεπάστε και αφήστε πάλι στο ψυγείο για 5- 6 ώρες.
  3. Ξεπλένετε και πάλι πολύ καλά και στεγνώστε. Τοποθετήστε το γαύρο σε ένα αεροστεγές δοχείο και περιχύστε με ελαιόλαδο (φροντίστε να καλύψει όλο το ψάρι) με μερικές φέτες σκόρδο και μερικούς κόκκους πιπεριού ή όποιο άλλο μυρωδικό σας αρέσει ανάμεσα).
  4. Θα διαρκέσει περίπου 2 εβδομάδες (ή και περισσότερο) μέσα στο ελαιόλαδο.
  5. Σερβίρετε πασπαλισμένο με μαϊντανό και κόκκινο πιπέρι.