Υλικά

  • 2 αγγούρια
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Το χυμό από 1- 2 λάιμ, ανάλογα με τη γεύση
  • Μια μικρή χούφτα εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • 3 κλωναράκια δυόσμου
  • Ένα μικρό ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόψτε το ένα τρίτο του αγγουριού και αφήστε το στην άκρη για να το σερβίρετε αργότερα. Ψιλοκόψτε τα υπόλοιπα αγγούρια και ρίξτε τα στο μπλέντερ ή στο μούλτι μαζί με το γιαούρτι και το χυμό από ένα λάιμ.
  2. Προσθέστε το εστραγκόν, τα περισσότερα φύλλα δυόσμου και το περισσότερο σχοινόπρασο. Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Δοκιμάστε τη σούπα και προσθέστε λίγο ή όλο το χυμό λάιμ από το δεύτερο λάιμ αν θέλετε περισσότερη οξύτητα.
  3. Αδειάστε τη σούπα σε μπολ ή μικρά φλιτζάνια, γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο αγγούρι, τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου και το υπόλοιπο σχοινόπρασο.
  4. Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο λίγο πριν το σερβίρισμα.