Υλικά

  • 8 φλ. τσαγιού κύβους καρπούζι χωρίς σπόρους ( ή 1/2 μέτριο καρπούζι)
  • 60 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 4 φύλλα βασιλικού ή 6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόψτε το καρπούζι, τοποθετήστε το σε μια πιατέλα και περιχύστε με ελαιόλαδο.
  2. Πασπαλίστε με θρυμματισμένη φέτα, βασιλικό ή δυόσμο και αλάτι.
  3. Προσθέστε ξύσμα λεμονιού ή μαύρο πιπέρι αν θέλετε.
  4. Σερβίρετε αμέσως.
  5. Αν το φτιάξετε νωρίτερα, βάλτε το καρπούζι σε κύβους στο ψυγείο ξεχωριστά καθώς απελευθερώνει μεγάλη ποσότητα νερού μετά τον τεμαχισμό του. Στη συνέχεια, «συναρμολογήστε» τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα.