Υλικά

  • 2 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 1 αυγό βρασμένο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κλωνάρι σέλερι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο
  • 1 ξινόμηλο
  • 300 γραμμάρια μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κολίανδρος σε κόκκους
  • ½ σελινόριζα καθαρισμένη, βρασμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας κάππαρη καλά ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη

sidagi.gr


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, να βράσουν για 20 λεπτά. Ταυτόχρονα βράζουμε το αυγό σε άλλο σκεύος για το πολύ 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Κρατάμε από το πράσο το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος και το κόβουμε σε ροδέλες.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από το ξινόμηλο και όπως είναι με τη φλούδα το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Βάζουμε τους κύβους αυτούς σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Βάζουμε ένα μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει καλά, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα 1 κουταλιά της σούπας κολίανδρο σε κόκκους και ανακινούμε το τηγάνι από το χερούλι. Αυτή η διαδικασία γίνεται για να καβουρδιστούν οι κόκκοι και να βγάλουν το άρωμά τους.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε τους κόκκους στο γουδί και τους κοπανάμε για να γίνουν σκόνη.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε 100 ml νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το σέλερι και το πράσο και τα ζεματάμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.

Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά, μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί. Στο ίδιο ταψί μεταφέρουμε τις πατάτες και τη σελινόρζα.

Αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν.

Στη διάρκεια του χρόνου αυτού σε ένα μπολ, βάζουμε τη μαγιονέζα, το κάρυ και τον κολίανδρο και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες με τα λαχανικά που έχουν κρυώσει και τα ρίχνουμε στο μπολ με τη μαγιονέζα. Προσθέτουμε τους κύβους ξινόμηλου και ανακατεύουμε, γαρνίρουμε με τις ροδέλες αυγού από πάνω.

Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.