Υλικά

  • 180 γραμμάρια φιλέτο χοιρινού
  • 1 κουταλιά της σούπας ψημένα αράπικα φιστίκια
  • 2 ξινά μήλα
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • πιπέρι

sidagi.gr

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε αφαιρώντας τη φλούδα και τα κοτσάνια. Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο αλάτι.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε φέτες. Το ίδιο κάνουμε και με τα κρεμμύδια. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και χτυπάμε τα φιστίκια με γουδί για να λιώσουν.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Μόλις μαλακώσουν, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος και προσθέτουμε τα λιωμένα φιστίκια και τη ζάχαρη. Αφήνουμε το κρέας να ψηθεί σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν. Έπειτα, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.

Τη σάλτσα ψαριού και τη σκόνη γαρίδας θα τη βρείτε σε σούπερ μάρκετ με ασιατικά προϊόντα.