Υλικά

  • 4 χοντρές ή 8 λεπτές λωρίδες lemongrass (λεμονόχορτου)
  • 3/4 φλιτζανιού της ζάχαρης
  • 2 κούπες γάλα με λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 μεγάλα αυγά
  • έναν κατασκευαστή παγωτού
  • ένα θερμόμετρο για φαγητά

sidagi.gr


Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε την ρίζα στο τελείωμα του lemongrass και πετάμε τα 2 εξωτερικά φύλλα.
Στη συνέχεια τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα πολτοποιούμε στο μούλτι με 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη.

Αφού ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Αφήστε το να σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια, αφαιρείτε από τη φωτιά και αφήστε να σταθεί περίπου 30 λεπτά.

Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τα υπόλοιπα φλιτζάνι ζάχαρη 1/2 σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά στη συνέχεια, στο μείγμα της κρέμας.

Στη συνέχεια επιστρέφουμε το με μείγμα της κρέμα στη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου η κρέμα φτάσει στους 45 βαθμούς την αφαιρούμε από την εστία.

Αμέσως μετά σουρώνουμε την κρέμα και την μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Αφού από το προηγούμενο βράδυ έχουμε παγώσει την παγωτομηχανή στη κατάψυξη μεταφέρουμε την κρέμα στο κάδο της μηχανής και το δουλεύουμε με βάση τις οδηγίες του παρασκευαστή μας. Έπειτα παγώνουμε στη κατάψυξη για 1 με 2 ώρες και είναι έτοιμο.