Υλικά

  • Για τη σαλάτα
  • 100 γραμμάρια πράσινο λόλο
  • 1 χίκορι
  • 1 μικρό φινόκιο
  • 50 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 πορτοκάλι κομμένο σε κύβους
  • 100 γραμμάρια φρέσκο τρυφερό σπανάκι
  • 100 γραμμάρια κόκκινο λόλο
  • Για το ντρέσινγκ
  • 1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • αλάτι
  • 1/4 κούπας μαγιονέζα
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 2 κουταλιές χυμό λεμόνι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα λαχανικά. Ψιλοκόψτε τα και τοποθετήστε τα σε μια μεγάλη πιατέλα μαζί με το πορτοκάλι.

Σε άλλο μπολ χτυπάτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ρίξτε το πάνω στη σαλάτα, τέλος σκορπίστε τα χοντραλεσμένα καρύδια.