Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • 1/2 κούπα χυμό και το ξύσμα από ένα πορτοκαλί
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • 100 γραμμάρια σουσάμι (το καβουρντίζουμε στο τηγανάκι)
  • 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα
  • 800 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 1/2 κούπες φυτική μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 1/2 κούπες ζάχαρη

sidagi.gr

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη λιωμένη φυτική μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το ξύσμα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν, το σουσάμι, το κόκκινο κρασί, τη σόδα και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό και με ένα σύρμα τα χτυπάμε λίγο, και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά γιατί μπορεί να μην το πάρει όλο. Δεν το ζυμώνουμε πολύ, απλά να απορροφήσει τα υγρά και να μην κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε τα κουλουράκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αραιά γιατί φουσκώνουν, και τα ψήνουμε 20 με 25 λεπτά στους 175 βαθμούς.