Υλικά

  • 2 βανίλιες σε κλωναράκια
  • 2 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 2 κιλά ροδάκινα γινωμένα
  • 1 κούπα ζάχαρη

sidagi.gr


Εκτέλεση

Στο νεροχύτη της κουζίνας πλένουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα ροδάκινα. Στη συνέχεια, παίρνουμε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία (από την ώρα που θα πάρουν βράση) μαζί με τη ζάχαρη, το νερό και τις βανίλιες.

Τα μοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα βάζα (τα αποστειρώνουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό χωρίς καπάκι και με το εσωτερικό τους στον πάτο της κατσαρόλας).

Συμπληρώνουμε μέχρι πάνω με το σιρόπι, τα κλείνουμε πολύ καλά και τα ξαναβάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά ακόμα, σε χαμηλή φωτιά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε. Η κομπόστα μπορεί να συνοδευτεί με τηγανίτες και μέλι.