Υλικά

  • Για την πίτα
  • 4-5 αχλάδια
  • 1 κρόκος αυγού
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 90 γραμμάρια γάλα
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 10 γραμμάρια λικέρ της αρεσκείας σας
  • 70 γραμμάρια βούτυρο
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 8 γραμμάρια ξερή μαγιά ή 16 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
  • Για τη δακόσμηση
  • 50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη και κανέλα

sidagi.gr


Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε τη μαγιά σε ένα μπολ μαζί με 10 κουταλάκια του γλυκού νερό μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αυγό, το λικέρ και το βούτυρο και πλάθουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι.
Ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο αφού αφήσουμε περίπου 80 γραμμάρια ζύμης στην άκρη.

Βάζουμε σε ταψάκι το φύλλο αφού λαδώσουμε και από πάνω αφού καθαρίσουμε κόβουμε σε λεπτές φέτες τα αχλάδια.
Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα και όταν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε πολύ γρήγορα τον κρόκο ανακατεύοντας.|

Αδειάζουμε τη σοκολάτα πάνω από τα αχλάδια απλώνουμε ομοιόμορφα και με τη ζύμη που κρατήσαμε κάνουμε κορδόνια-λεπτές λωρίδες σχέδια πάνω από την πίτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr