Λάθη που κάνεις και χαλάς μια ωραιότατη μακαρονάδα

Τα μακαρόνια έχουν τους απαράβατους κανόνες τους


ΣΥΝΤΑΓΕΣΝΕΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
11:59
15/11/2020
5
loading

Όλα σε μια μακαρονάδα έχουν να κάνουν με τον χρόνο.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό, καθώς το αγαπημένο πιάτο έχει κι άλλους κανόνες που οφείλεις να σεβαστείς για να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Οι παρακάτω κανόνες είναι αυτό που λέμε απαράβατοι.

Λάθος επιλογή ζυμαρικού

Δεν βγαίνουν σε τόσα σχήματα και μεγέθη τα μακαρόνια για πλάκα. Υπάρχει λόγος που η συνταγή σού ζητάει να χρησιμοποιήσεις σπαγγέτι ή πένες. Αν δεν έχεις λοιπόν αυτό που σου λέει, φρόντισε να το αντικαταστήσεις με κάτι αντίστοιχου σχήματος.

Δες τα σαν οικογένειες. Οι πένες αντικαθίστανται με ριγκατόνι, το κοφτό μακαρονάκι με κοχυλάκι, το σπαγγέτι με λιγκουίνι, τα φετουτσίνι με παπαρδέλες κ.ο.κ.

Τυφλή υπακοή στους χρόνους της συσκευασίας

Ο χρόνος μαγειρέματος που μας δίνεται στη συσκευασία δεν είναι Ευαγγέλιο, παρά σύσταση. Η μαγειρική σοφία υποδεικνύει εδώ πως αυτός ο χρόνος συνήθως δεν φτάνει. Σε αυτό ευθύνονται μια σειρά από παράγοντες που δεν είναι κανενός λάθος, από τα σκεύη που χρησιμοποιούμε μέχρι και την ίδια την ηλεκτρική κουζίνα μας.

Όταν παρέλθει λοιπόν το χρονικό διάστημα που μας λέει το κουτί, δοκιμάζουμε ανά 30 δευτερόλεπτα ή 1 λεπτό κι από ένα μακαρόνι, ώστε να έχουμε άμεση επαφή με το αποτέλεσμα.

Το λάθος του φούρνου

Συνταγές που μας καλούν να βάλουμε μετά το βράσιμο τα μακαρόνια στον φούρνο έχουν κι αυτές το μικρό μυστικό τους. Τα μακαρόνια οφείλουν να βγουν από την κατσαρόλα πριν φτάσουν στο στάδιο του al dente. Κι αυτό γιατί το μαγείρεμά τους θα συνεχιστεί στον φούρνο. Είναι ο μόνος τρόπος να παραμείνουν al dente βγαίνοντας από τον φούρνο.

Το αλάτι, πάντα το αλάτι

Αυτό είναι και το συχνότερο λάθος. Δεν αλατίζουμε συνήθως το νερό όσο πρέπει, αν και το βραστό νερό είναι το μόνο σημείο της διαδικασίας όπου καρυκεύονται ομοιόμορφα τα μακαρόνια. Το νερό πρέπει να είναι πολύ αλμυρό, θυμίζοντας το θαλασσινό νερό που γεύεσαι μετά τη βουτιά.

Τα μακαρόνια δεν θα το απορροφήσουν όλο, άνοστα μια φορά δεν θα ξαναβγούν ποτέ...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
  1. avatar Μακαρονια

    Κόβετε από 50 γρ τό καθένα τυρί Ολλανδίας Γραβιέρα Κασέρι Προβόλονε ανάλατο σέ λεπτές φέτες. Ζεσταίνετε 50 γρ βούτυρο σέ τηγάνι ρίχνετε 1 κουταλιά κοφτή αλεύρι και τό καβούρδιζετε μισό λεπτό. Κατεβάζετε από φωτιά μόλις κρυώσει λίγο προσθέτετε 10 κουταλιές γάλα. Ανακατεύετε καλά ξαναβάζετε στή φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε.Βράζετε τή κρέμα 6-7 λεπτά κατεβάζετε από φωτιά και μέσα τά τυριά ανακατεύετε και σκεπάζετε. Βράζετε 400 γρ μακαρόνια τά περιχύνετε μέ 50 γρ καυτό βούτυρο μπόλικο πιπέρι. Ζεσταίνετε ξανά τήν κρέμα μέ τά τυριά και τήν χύνετε στά μακαρόνια. Ανακατεύετε σερβίρετε μέ 3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη.

  2. avatar greg

    πηξαμε στ μαγειρες κ στους τατουαζιαρηδες ....ελεος .............

  3. avatar Άγαμοι θυται

    Η μαγειρική ειναι σαν μια ορχήστρα όπου μπορούν να έχουν θέση όλα τα όργανα που υπάρχουν αρκεί ο μαέστρος να μπορεί να τα συνδυάσει.

  4. avatar Ζυμαρικα

    Τά καλά ζυμαρικά γίνονται από σιμιγδάλι και διακρίνονται από τό ανοιχτό κίτρινο χρώμα τους και από τήν λεία και γυαλιστερή επιφάνεια τους. Συνοδεύονται μέ πολυάριθμες σάλτσες. Σερβίρονται ώς -πρώτο πιατο- και όταν είναι μέ κρέας ή μέ πουλερικά αποτελούν τό -κύριο πιάτο-. Τά κρασιά πού σερβίρονται μέ τά ζυμαρικά είναι τά ελαφρά.

    1. avatar niο

      Έχω αρχίσει να σε συμπαθώ!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει