Υλικά

Ώρα να παραμερίσουμε τα παγάκια για να κάνουμε χώρο στην κατάψυξη ώστε να υποδεχτούμε δύο νέες προσθήκες. Πράγματα που δεν βάζουμε ποτέ στην κατάψυξη, κρατώντας τα ακόμα και σε βαζάκια πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Οι ξηροί καρποί, κατά πρώτο, που είναι πράγματα που χαλάνε. Η κατάψυξη τα σώζει από την πρόωρη ημερομηνία λήξης, κρατώντας τα έλαιά τους σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Αν έχουμε πολλούς ξηρούς καρπούς που δεν σκοπεύουμε να καταναλώσουμε άμεσα, η αποθήκευσή τους στην κατάψυξη είναι ιδανική κίνηση. Το δεύτερο είναι τα φρέσκα βότανα που χρησιμοποιούμε ως καρυκεύματα στη μαγειρική μας. Ο κόλιανδρος που περίσσεψε, ο βασιλικός, ο μαϊντανός κ.λπ., διατηρούν τα αρώματά τους χωρίς να ξεθυμαίνουν. Ένας καταπληκτικός τρόπος αποθήκευσης στην κατάψυξη είναι να τα ψιλοκόψεις και να γεμίσεις μια παγοθήκη με ελαιόλαδο και το εκάστοτε αρωματικό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις όταν το χρειαστείς είναι να ρίξεις ένα τέτοιο παγάκι γεύσης σε μια κατσαρόλα με σούπα ή σάλτσα που σιγοβράζει…