Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
  • Ξύσμα από 1 ή 2 λεμόνια
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 3/4 φλ. τσαγιού λάδι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
  2. Χτυπήστε μαζί τα ξηρά υλικά και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Χτυπήστε τα αυγά για 2 λεπτά μέχρι να γίνουν κιτρινωπά και παχύρρευστα και προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη.
  4. Προσθέστε τα υπόλοιπα υγρά συστατικά και ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε στο μείγμα τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και τοποθετήστε στο φούρνο. Ψήστε για 30- 35 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα και μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στο κέντρο να βγαίνει χωρίς να κολλάει υγρό μείγμα.
  7. Αφήστε το κέικ να κρυώσει σε σχάρα για 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το πασπαλίσετε με ζάχαρη.