Υλικά

  • 700 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι, κομμένο σε κύβους
  • 225 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα θρυμματισμένου κόκκινου πιπεριού
  • 1 πακέτο νιόκι
  • 3/4 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 3 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να πάρει χρώμα, 4 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε από το τηγάνι.
  2. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να πάρουν χρώμα, 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι και τη ρίγανη και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα.
  3. Προσθέστε το ζωμό, ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος. Αφήστε να σιγοβράσει και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και λίγο κόκκινο πιπέρι. Ανακατέψτε τα νιόκι και επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Αφήστε να σιγοβράσει μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί, 8 έως 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
  4. Προσθέστε τα τυριά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν, στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί.
  5. Κόψτε το κοτόπουλο σε φέτες και επιστρέψτε το στο τηγάνι. Προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.