Υλικά

  • 1,2 κιλά χοιρινό μπούτι
  • 8 μέτριες πατάτες, κομμένες σε φέτες
  • Χυμό από 3 πορτοκάλια
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο φρέσκο δεντρολίβανο
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τρίψτε το χοιρινό καλά με αλάτι και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο ταψί. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε σφήνες και τοποθετήστε τις στο ταψί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά (για την ευκολία σας ζεστάνετε το μέλι σε φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να γίνει υγρό και να δουλεύεται ευκολότερα).
  3. Περιχύστε το μείγμα πάνω από το χοιρινό κρέας και τις πατάτες. Προσθέστε μια ολόκληρη σκελίδα σκόρδο και πασπαλίστε το χοιρινό με λίγο φρέσκο δενδρολίβανο. Αλατοπιπερώστε τις πατάτες και πασπαλίστε με φρέσκο θυμάρι.
  4. Ψήστε χωρίς κάλυμμα για περίπου 15- 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς. Βγάλτε το χοιρινό από το φούρνο, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. Ψήστε για 1 ώρα ακόμα (προσθέστε μισό ποτήρι ζεστό νερό, αν το ταψί φαίνεται να στεγνώνει).