Υλικά

  • 150 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 1 κ. γλ. πάστα βανίλιας
  • 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Βρώσιμη χρυσή σκόνη ή σπρέι
  • Βρώσιμες μπάλες ζάχαρης, μίνι χρωματιστά σοκολατάκια, διάφορα πολύχρωμα πασπαλίσματα (για τα στολίδια)
  • Για τη βουτυρόκρεμα: 300 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο, 500 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, 1 κ. γλ. πάστα βανίλιας, πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και στρώστε μια φόρμα για μάφιν με 12 θέσεις με χάρτινες θήκες.
  2. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα μίξερ μέχρι να γίνουν ένα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια μαζί με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι (για να μειώσετε τον κίνδυνο να σπάσει το μείγμα) και χτυπήστε ξανά.
  3. Κοσκινίστε το υπόλοιπο αλεύρι μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να μην φαίνονται ραβδώσεις αλευριού, προσέχοντας να μην το παραχτυπήσετε.
  4. Μοιράστε το μείγμα στις θήκες, φροντίζοντας να είναι όλες τουλάχιστον μισογεμάτες. Ψήστε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 12- 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν στη φόρμα για 5 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  5. Για να φτιάξετε τη βουτυρόκρεμα, ανακατέψτε αργά το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ με μίξερ χειρός. Μόλις ενωθούν καλά, χτυπήστε για τουλάχιστον 5 λεπτά ακόμη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέστε το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, λίγο- λίγο, μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή απόχρωση.
  6. Βάλτε τη βουτυρόκρεμα σε μια σακούλα με ακροφύσιο αστέρι. Στροβιλίστε τη βουτυρόκρεμα πάνω από τα κρύα cupcakes, σε σχήμα κώνου.
  7. Διακοσμήστε με μπάλες ζάχαρης, πασπαλίσματα ή διάφορα βρώσιμα «στολίδια».