Υλικά

  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
  • 1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 2 κ. γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 3 κ. σ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε τα λιγκουίνι σε βραστό νερό με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, 7 έως 8 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε μέχρι να γίνουν ροζ, για 3 έως 4 λεπτά. Προσθέστε το βασιλικό και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2 έως 3 λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέστε στις γαρίδες το βούτυρο και τα μαγειρεμένα λινγκουίνι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο, φροντίζοντας να καλύψετε τα λιγκουίνι με τη σάλτσα.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.