Όταν πρόκειται για την εφαρμογή των καλύτερων ιδεών αποθήκευσης στην κουζίνα, είναι δύσκολο να μάθετε πώς να οργανώνετε τα πάντα, από τα ντουλάπια της κουζίνας μέχρι τις κατσαρόλες και τα τηγάνια. Ένας πονοκέφαλος για αρκετές νοικοκυρές, λοιπόν, μεταξύ άλλων, και η οργάνωση του ραφιού με τα μπαχαρικά.

Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας -και στην κουζίνα σας- ανανεώνοντας τις μεθόδους αποθήκευσης των μπαχαρικών σας. Χρειάζονται μόνο μερικά απλά βήματα για να τα οργανώσετε σωστά και, μάλιστα, σαν επαγγελματίας.

Μπαχαρικά

Αδειάστε το συρτάρι ή το ντουλάπι με τα μπαχαρικά

Το πρώτο βήμα για να δημιουργήσετε το συρτάρι ή το ντουλάπι μπαχαρικών των ονείρων σας είναι να καθαρίσετε τα πάντα. Η Julie Harris, ειδικός οργάνωσης χώρων, λέει χαρακτηριστικά στο Taste of Home: «Βγάλτε όλα τα μπαχαρικά σας από τα αντίστοιχα ντουλάπια, συρτάρια και ράφια». Στη συνέχεια, σκουπίστε τον χώρο με ένα πανί από μικροΐνες και διάλυμα καθαρισμού πολλαπλών χρήσεων για να προετοιμάσετε το… έδαφος!

Κάντε απογραφή

Ταξινομήστε τα μπαχαρικά απλώνοντάς τα όλα ανοιχτά στον πάγκο της κουζίνας. «Συγκεντρώστε τυχόν διπλότυπα και, στη συνέχεια, ομαδοποιήστε τα μπαχαρικά ανά προφίλ γεύσης», λέει η Julie.

Μπαχαρικά

Τοποθετήστε τα διπλά μπαχαρικά σε ένα βάζο

Για να μη γίνει το συρτάρι ή το ντουλάπι με τα μπαχαρικά σας ακατάστατο, επενδύστε σε ομοιόμορφα βάζα μπαχαρικών. Αυτή η μέθοδος όχι μόνο θα κάνει παιχνιδάκι την ενοποίηση των διπλών μπαχαρικών, αλλά προσθέτει λειτουργικό σχεδιασμό σε κάθε συρτάρι ή ντουλάπι.

Δημιουργήστε ένα σύστημα ετικετών

Είτε χρησιμοποιείτε τις ετικέτες που περιλαμβάνονται στα γυάλινα βαζάκια μπαχαρικών είτε τις δικές σας, ένα σύστημα ετικετών είναι το κλειδί για να διατηρήσετε τα μπαχαρικά οργανωμένα για πάντα. Επιλέξτε αυτοκόλλητες ετικέτες ή έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο για να επισημάνετε κάθε μεμονωμένο βάζο μπαχαρικών.

Μπαχαρικά

Πώς να οργανώσετε τα μπαχαρικά σε ένα μικρό χώρο

Όσοι ζουν σε σπίτια με μικρούς χώρους γνωρίζουν ότι η οργάνωση των πάντων είναι πραγματική τέχνη. Είτε έχετε ένα ντουλάπι, ένα ράφι ή μια μικρή λωρίδα πάγκου, η Julie συνιστά την προσθήκη ενός περιστρεφόμενου δίσκου. «Ένας περιστρεφόμενος δίσκος δύο επιπέδων μεγιστοποιεί την ποσότητα των μπαχαρικών που αποθηκεύονται σε έναν μικρό χώρο».

Πώς να ομαδοποιείτε τα μπαχαρικά

Υπάρχουν δύο κοινές μέθοδοι για την ομαδοποίηση των μπαχαρικών, με αλφαβητική σειρά ή με βάση το προφίλ γεύσης. «Προτιμώ να ομαδοποιώ τα μπαχαρικά με βάση το γευστικό προφίλ», λέει η Julie. «Με αυτόν τον τρόπο, όταν μαγειρεύετε ένα ινδικό πιάτο, για παράδειγμα, όλα τα ινδικά μπαχαρικά σας είναι ήδη μαζί για εύκολη πρόσβαση».