Υλικά

  • 3/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 2 κ. γλ. χυμό λεμονιού
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1/2 κ. γλ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. λευκή ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα σάλτσα καυτερής πιπεριάς
  • 8 αυγά
  • 8 φέτες ψωμί σίκαλης
  • 250 γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα
  • 1 κ. γλ. κάπαρη, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε τη σάλτσα: Ανακατέψτε σε μπεν μαρί το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού, τους κρόκους αυγών, τη μουστάρδα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι και την καυτερή σάλτσα. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς, 6 έως 8 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να είναι αρκετά πηχτή ώστε να καλύπτει το πίσω μέρος του κουταλιού.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε 2 λίτρα αλατισμένο νερό και αφήστε το να φτάσει σε σημείο βρασμού. Σπάστε προσεκτικά τα αυγά ένα- ένα στο νερό που βράζει. Όταν προστεθούν όλα τα αυγά, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν τα αυγά επιπλέουν στην κορυφή, τα αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε να στραγγίξουν για λίγο.
  3. Για να συναρμολογήσετε το τελικό πιάτο: Φρυγανίστε τις φέτες ψωμιού και τοποθετήστε τις σε πιάτα. Τοποθετήστε πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού μια φέτα καπνιστού σολομού και ένα ζεστό αυγό ποσέ. Περιχύστε με τη σάλτσα γιαουρτιού, γαρνίρετε με μαϊντανό και κάπαρη και απολαύστε.