Υλικά

  • 4 φλ. τσαγιού ασπράδια αυγών
  • 9 αυγά
  • 400 γρ. γαλοπούλα, σε κύβους
  • 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους
  • 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους
  • 2 φρέσκες πιπεριές jalapeno, χωρίς σπόρους και σε κύβους
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κ. σ. ιταλικό καρύκευμα
  • 2 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς 24 θήκες για μάφιν.
  2. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα ασπράδια στα αυγά και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν λεία.
  3. Ρίξτε στο μπολ τη γαλοπούλα, το σπανάκι, τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές, τις πιπεριές jalapeno, το σκόρδο, το ιταλικό καρύκευμα, τη σκόνη κρεμμυδιού, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε.
  4. Βάλτε το μείγμα αυγών στις προετοιμασμένες θήκες για μάφιν, μέχρι να γεμίσουν κατά τα 3/4.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να σταθεροποιηθούν στη μέση, περίπου 25 έως 30 λεπτά.