Υλικά

  • 6 καλαμπόκια
  • 2 κ. σ. μηλόξυδο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κ. γλ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και αφήστε στην άκρη.
  2. Προσθέστε ελάχιστο νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήστε το να σιγοβράσει. Προσθέστε το καλαμπόκι και μαγειρέψτε για 4 με 5 λεπτά, γυρνώντας να ψηθεί από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το καλαμπόκι και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να το επεξεργαστείτε.
  3. Ξεκολλήστε τους σπόρους καλαμποκιού από το «σώμα» του και προσθέστε τους σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα ντοματίνια, το κόκκινο κρεμμύδι, την πιπεριά και τον βασιλικό και ανακατέψτε. Περιχύστε με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.
  4. Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με θρυμματισμένη φέτα.