Υλικά

  • 3 αβγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 3/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κ. γλ. κανέλα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αβγά.
Βήμα 3
Προσθέστε το γιαούρτι και χτυπήστε ξανά μέχρι το μείγμα να είναι λείο και αφράτο.
Βήμα 4
Ρίξτε το σιρόπι σφενδάμου, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε ξανά το μείγμα μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 5
Προσθέστε τα καρότα, το αλεύρι ολικής αλέσης, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα πάνω από τα υγρά υλικά.
Βήμα 6
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Βήμα 7
Μοιράστε το μείγμα στις θήκες μάφιν και ψήστε στον προσθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.