Δεν είναι πια μυστικό, το προτείνουν εξάλλου όλοι οι σεφ, το νερό που βράζουν τα μακαρόνια πρέπει να έχει την αλμύρα της θάλασσας.

Μόνο αυτό εγγυάται την πλήρη γεύση των ζυμαρικών, καθώς το αλάτισμα στην κατσαρόλα είναι και η μόνη φορά που καρυκεύουμε τα ίδια τα μακαρόνια και όχι τη σάλτσα.

Η χρυσή αναλογία που προτείνεται είναι μία κουταλιά της σούπας αλάτι ανά μισό κιλό μακαρονιών, μόνο που εδώ υπάρχει μια υποσημείωση που περνά συνήθως στα «ψιλά». Οι σεφ μιλούν για χοντρό αλάτι!

Όλες οι συμβουλές για το σωστό βράσιμο των μακαρονιών μάς λένε να αλατίζουμε καλά το νερό, θεωρώντας επιβεβλημένη τη μία κουταλιά χοντρού αλατιού ανά μισόκιλο ζυμαρικών. Αυτό ισχύει όμως για το χοντρό αλάτι, που είναι λιγότερο δυνατό από το κοινό αλάτι.

Αν χρησιμοποιούμε κοινό αλάτι, τότε η αναλογία μετατρέπεται σε δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι ανά μισό κιλό μακαρονιών. Η αναλογία παραμένει μάλιστα η ίδια για όλους σχεδόν τους τύπους ζυμαρικών.

Όσο για το νερό που χρειάζεται για να βράσει ιδανικά το μισό κιλό ζυμαρικών, μιλάμε για περισσότερο από 3,5 λίτρα (16 κούπες νερό).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.