Λένε συχνά πως η ζαχαροπλαστική δεν είναι θέμα φαντασίας, όπως η μαγειρική, αλλά εξαιρετικής πειθαρχίας. Η συνταγή πρέπει να ακολουθείται κατά γράμμα, καθώς περιθώρια για αυτοσχεδιασμούς δεν υπάρχουν στα γλυκά.

Ακόμα κι έτσι όμως, το BBC Good Food μας λέει πως υπάρχει ένα μυστικό για να βγαίνουν οι σπιτικές τούρτες σαν αυτές που θαυμάζουμε στις βιτρίνες του ζαχαροπλαστείου: η αφράτη βουτυρόκρεμα.

Η σωστή ολοκλήρωση αυτού του βήματος θα μας δώσει ένα ελαφρύ μείγμα σε υφή και χρώμα, αυξάνοντας τον όγκο της τούρτας και βελτιώνοντας τη γεύση της.

Οι περισσότερες κλασικές συνταγές τούρτας ξεκινούν με το χτύπημα του βουτύρου και της ζάχαρης, πριν προσθέσουμε τα αυγά και το αλεύρι. Με μίξερ χειρός προτείνει το BBC να το κάνουμε, καθώς με την ξύλινη κουτάλα ο χρόνος αυξάνεται εκθετικά.

Με βούτυρο λοιπόν πάντα σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός στη μικρότερη ταχύτητα αρχικά, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα για να αφρατέψει το μείγμα και να αποκτήσει βελούδινη υφή και ομοιογένεια.

Σταματάμε το χτύπημα μια στο τόσο, για να ρίξουμε στο μπολ τα υπολείμματα που προσκολλούνται στα τοιχώματα. Όλη η προσοχή πρέπει να δοθεί στο χτύπημα, καθώς δεν πρέπει να το χτυπάμε πολύ δυνατά, αλλιώς αντίο στην αφράτη υφή.

Καταλαβαίνουμε πως είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί όταν αποκτήσει μια αφράτη όψη.

Αν δεν πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, βάζουμε το μείγμα για 5-15 λεπτά στο ψυγείο και το ξαναχτυπάμε όταν το βγάλουμε.