Υλικά

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 1 1/2 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

  1. Πλύντε καλά τις πατάτες και τρυπήστε τες με ένα πιρούνι.
  2. Ψήστε για 50-75 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Μόλις κρυώσουν κόψτε την κάθε πατάτα κατά μήκος βγάζοντας το εσωτερικό τους.
  4. Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε 1/4 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Σε ένα μπολ πολτοποιήστε το εσωτερικό από τις πατάτες και προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιού, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε καλά.
  7. Γεμίστε τις πατάτες με το μείγμα και τοποθετήστε σε ένα ταψί.
  8. Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο, πασπαλίστε τις πατάτες και γαρνίρετε με λίγη πάπρικα.
  9. Ψήστε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.