Υλικά

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 1 1/2 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλύντε καλά τις πατάτες και τρυπήστε τες με ένα πιρούνι.
Βήμα 2
Ψήστε για 50-75 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Μόλις κρυώσουν κόψτε την κάθε πατάτα κατά μήκος βγάζοντας το εσωτερικό τους.
Βήμα 4
Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε 1/4 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 5
Σε ένα μπολ πολτοποιήστε το εσωτερικό από τις πατάτες και προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιού, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 6
Προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 7
Γεμίστε τις πατάτες με το μείγμα και τοποθετήστε σε ένα ταψί.
Βήμα 8
Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο, πασπαλίστε τις πατάτες και γαρνίρετε με λίγη πάπρικα.
Βήμα 9
Ψήστε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.