Η αποθήκευση των φρέσκων προϊόντων έχει τα μικρά μυστικά της, μια πραγματικότητα που γίνεται ολοένα και πιο σημαντική στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης.

Για να μη χαλάνε λοιπόν γρήγορα οι ντομάτες, είναι αποφασιστικής σημασίας να τις αποθηκεύουμε ανάποδα. Με την πλευρά που έχει το κοτσάνι προς τα κάτω δηλαδή.

Αυτό γίνεται γιατί με τον τρόπο αυτό αποτρέπουμε τον αέρα να μπει από το σημείο που ήταν κάποτε ο μίσχος της ντομάτας. Και την ίδια ώρα να μη φεύγει η υγρασία από το ίδιο σημείο.

Όσο για το ποιος είναι ο σωστός τρόπος αποθήκευσης της ντομάτας, το ψυγείο ή το ντουλάπι δηλαδή, μια σχετικά πρόσφατη έρευνα (Μάιος του 2020) έβαλε επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους.

Δεν παίζει σημαντικό ρόλο αν θα τις βάλουμε στο ψυγείο ή το ντουλάπι δηλαδή, καθώς οι ερευνητές δεν βρήκαν σημαντικές διαφορές στη γεύση ή τη φρεσκάδα ανάμεσα στους δύο τρόπους αποθήκευσης.

TAGS