Υλικά

  • 6 γυάλινα βάζα 450 γρ.
  • 5 1/2 κιλά ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 3 φλ. τσαγιού κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλικομμένες
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού μηλόξυδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού μπέρμπον
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. σ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
  • 2 κ. σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ. γλ. φλέικς τσίλι
  • 2 κ. σ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήστε να πάρουν μια βράση.
  2. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για ακόμη 30 λεπτά, έως ότου τα λαχανικά μαλακώσουν πολύ.
  3. Μετατρέψτε το μείγμα της ντομάτας σε πουρέ, με την βοήθεια ενός επεξεργαστή τροφίμων.
  4. Τοποθετείστε τον πουρέ ντομάτας και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Βράστε σε υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά.
  6. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε έως ότου το μείγμα γίνει πιο πηχτό και αποκτήσει ένα σκούρο χρώμα, για περίπου 1- 1,5 ώρες, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  7. Αποστειρώστε τα γυάλινα βάζα, γεμίστε τα με την σος μπάρμπεκιου αφήνοντας λίγο κενό, και βράστε για 20 λεπτά στο νερό.
  8. Αφήστε να κρυώσουν για 12- 24 ώρες και απολαύστε.