Υλικά

  • 2 κιλά αρνί με το κόκαλο (ωμοπλάτη) σε 4 κομμάτια ή 4 κότσια αρνίσια
  • 4 πατάτες ξεφλουδισμένες και μοιρασμένες
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 4 σκελίδες σκόρδο μοιρασμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150°C.
Βήμα 2
Κόβετε τη λαδόκολλα σε 4 τετράγωνα κομμάτια και βάζετε μέσα στο καθένα 1 κομμάτι κρέας και μια πατάτα, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με ρίγανη.
Βήμα 3
Προσθέτετε από ένα φύλλο δάφνης και από 1 σκελίδα σκόρδο και διπλώνετε τη λαδόκολλα να σχηματιστεί ένα πακέτο. Για περισσότερη ασφάλεια τα δένετε με σπάγκο.
Βήμα 4
Βάζετε τα «πακέτα» σε ένα πήλινο σκεύος με καπάκι και το κλείνετε ή σε ένα βαρύ ταψί που θα κλείσετε με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 5
Ψήνετε το κλέφτικο στο φούρνο για 4-5 ώρες.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.