Υλικά

  • 320 γρ. ρύζι arborio
  • 2 ml λάδι τρούφας
  • μισό κρεμμύδι ξερό άσπρο
  • 50 γρ. μανιτάρια porcini αποξηραμένα
  • 20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 500 ml ζωμός κότας
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 3 πρέζες αλάτι
  • 2 πρέζες πιπέρι μαύρο
  • 15 ml ελαιόλαδο
  • λίγο λευκό κρασί

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το ελαιόλαδο.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά συνεχώς, σε μέτρια φωτιά.
  3. Σβήνουμε με το λευκό κρασί μόλις το ρύζι ζεσταθεί καλά, χωρίς να έχει πάρει χρώμα.
  4. Αφήνουμε το ριζότο να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και συμπληρώνουμε λίγο-λίγο το ζωμό ζεστό.
  5. Βάζουμε τα porcini σε ένα μπολ με ζεστό νερό να μουλιάσουν για 5 λεπτά.
  6. Μαγειρεύουμε το ριζότο για 16-17 λεπτά συνολικά, ανάλογα με το είδος του ρυζιού, ενώ για τα πρώτα 5 λεπτά μαγειρεύουμε μόνο με τον ζωμό και στη συνέχεια ρίχνουμε και τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  7. Στο τέλος του χρόνου δοκιμάζουμε το ρύζι να δούμε αν έβρασε και συμπληρώνουμε αλατοπίπερο αν χρειαστεί.
  8. Τέλος, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.