Υλικά για 4 άτομα
- 6 μέτρια παντζάρια με τη φλούδα τους
- 400 γρ. (1 ½ φλ. περίπου) στραγγιστό γιαούρτι
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους
- αλάτι
- πιπέρι
- καρυδόψιχα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Βήμα 2
Αρχικά, βάζετε τα παντζάρια και τα σκόρδα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτετε μέσα 1 γεμάτο φλιτζάνι νερό, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για 1 ώρα.
Βήμα 3
Τα βγάζετε και τα στραγγίζετε.
Βήμα 4
Τρίβετε με τα δάχτυλα τη φλούδα τους για να βγει και πιέζετε τα σκόρδα για να βγει η ψίχα τους.
Βήμα 5
Τεμαχίζετε τα παντζάρια και τα αλέθετε στο πολυμίξερ, μαζί με τα σκόρδα, μέχρι να γίνουν πουρές.
Βήμα 6
Τα βγάζετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα την καρυδόψιχα, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 7
Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.