Υλικά

  • 400 γρ. ρύζι
  • 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 40 γρ. εσαλότ ή κρεμμυδάκια ξερά για στιφάδο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. φρέσκες φράουλες
  • 100 γρ. βούτυρο
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο σχοινόπρασο
  • 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 ζωμούς κότας
  • λίγη κρέμα από Balsamico

Εκτέλεση

  1. Μια ώρα πριν το μαγείρεμα, πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες σε κομμάτια και τις βάζουμε να μουλιάσουν στο κρασί.
  2. Διαλύουμε τους 2 ζωμούς κότας σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  3. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ, σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι. Στραγγίζουμε τις φράουλες και χρησιμοποιούμε το κρασί για να σβήσουμε το ριζότο.
  5. Παράλληλα περνάμε τη μισή ποσότητα από τις φράουλες από το μπλέντερ και τις αφήνουμε στην άκρη.
  6. Αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί, προσθέτοντας τον ζωμό κότας σταδιακά. 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε τον πουρέ από τις φράουλες.
  7. Για την προετοιμασία των μπισκότων παρμεζάνας χρησιμοποιούμε σε μία ρηχή φόρμα σιλικόνης, γεμίζουμε τα ανοίγματα με παρμεζάνα (περίπου 15 γραμμάρια) και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 5-6 λεπτά ή φούρνο μικροκυμάτων για 4 λεπτά στα 900 W.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν και βγάζουμε από τη φόρμα.
  9. Μόλις το ρύζι έχει μαγειρευτεί, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις φράουλες σε κομμάτια και δένουμε πρώτα με το βούτυρο και μετά με την τριμμένη παρμεζάνα.
  10. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με το μπισκότο παρμεζάνας και την κρέμα από το Balsamico.