Υλικά για 8 άτομα

  • 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους αβγού
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας,
  • 800 γρ. αλεύρι
  • 1 κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Βήμα 2
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Βήμα 4
Περιμένουμε να ενσωματωθεί ο ένας κρόκος μέχρι να ρίξουμε τον επόμενο.
Βήμα 5
Αναμειγνύουμε τον χυμό πορτοκάλι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε μέσα στο μίξερ.
Βήμα 6
Τέλος προσθέτουμε το γάλα, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Βήμα 7
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι.
Βήμα 8
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και όταν δούμε ότι αρχίζει να μας δυσκολεύει πλάθουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να είναι αφράτη και εύπλαστη.
Βήμα 9
Τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
Βήμα 10
Στη συνέχεια πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε ταψάκια 30×40 εκ. στρωμένα με λαδόκολλα.
Βήμα 11
Αλείφουμε τα κουλούρια με τον κρόκο αραιωμένος με νερό. Ψήνουμε για 18-20 λεπτά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.