Υλικά

  • δύο δόσεις καφέ εσπρέσο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας κακάο
  • 150 γρ. σοκολατένια διακοσμητική τρούφα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε δύο δόσεις καφέ.
  2. Αδειάστε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα αντικολλητικό σκεύος και προσθέστε τον καφέ, το κακάο και το βούτυρο.
  3. Αφήστε σε μέτρια ένταση στην εστία για 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξει το μείγμα.
  4. Προσέξτε την ένταση της εστίας για να μη καεί το γάλα.
  5. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να κρυώσει και να δέσει και μετά πλάστε μικρά τρουφάκια.
  6. Περάστε τα από την σοκολατένια τρούφα και διατηρήστε τα στο ψυγείο.
  7. Αφήστε τα για 15 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν τα σερβίρετε.