Υλικά

  • 10 ολόκληρα μανιτάρια τύπου Portobello
  • 100 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακό
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή μοτσαρέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο πεπερόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο πράσινη πιπεριά
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες μαύρες ελιές
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε μια στρώση λαδόκολλας σε ένα ταψί.
  2. Πλένετε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και αφαιρέστε τους μίσχους. Θα πρέπει απλά να πεταχτεί έξω το κοτσάνι τους.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, το βασιλικό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Ανακατέψτε στη συνέχεια μαζί και τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα, εκτός από τα μανιτάρια.
  5. Με μια κουταλιά του γλυκού γεμίζετε τα μανιτάρια. Τοποθετήστε σε ταψί και ψήνετε 20 λεπτά.
  6. Μετά από 20 λεπτά, σβήστε το φούρνο σας και αφήστε μέσα στον φούρνο τα μανιτάρια μέχρι να σερβίρετε.