Υλικά

  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανίλια
  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  2. Ρίχνουμε το κακάο, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ με διάμετρο 24 εκατοστά και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά. Πριν αρχίσουμε να το κόβουμε, πρέπει να κρυώσει ελαφρά. Το κόβουμε οριζόντια σε 2 φέτες.
  4. Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα στη μία φέτα και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα.