Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά
  • 3 στήθη κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (χωρισμένο)
  • 1 ματσάκι σπαράγγια, κομμένα στα τρία
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες πιπεριού τσίλι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Το χυμό από 2 λεμόνια
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε 3 χοντρές λωρίδες. Αλατίστε τα παντού με αλάτι, σκόνη κρεμμυδιού και σκόνη σκόρδου.
  3. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τις λωρίδες κοτόπουλου. Μαγειρέψτε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά. Αφήστε στην άκρη σε ένα ξύλο κοπής για 5 λεπτά και κόψτε το σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.
  4. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρέψτε τα σπαράγγια, το σκόρδο, τις νιφάδες πιπεριάς τσίλι και αλάτι κατά βούληση, μέχρι να γίνουν τραγανά.
  5. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
  6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα όλα για να καλυφθούν από τη σάλτσα.
  7. Σερβίρετε με περισσότερη τριμμένη παρμεζάνα, φέτες λεμονιού και ελαιόλαδο.