Την εμπιστοσύνη του στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ σε συνέντευξη που παραχώρησε, όπου υποστηρίζει ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν βοηθάει στη διαδικασία και συμπληρώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα «νορμάλ» κόμμα.

«O κ. Βαρουφάκης είναι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας που έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα και δεν αποπνέει την αίσθηση πως το γνωρίζει αυτό. Θυμίζω αυτό που είπε τις προάλλες ότι ο Σόιμπλε καταχράται τη δύναμή του αντί να απαντά στα επιχειρήματα των Γερμανών και των άλλων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιουνκέρ ενώ μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως τον σέβεται και έχει φιλικές σχέσεις μαζί του.

«Σέβομαι τον Τσίπρα ως αυτόν που ψηφίστηκε. Ως άτομο, τον βρίσκω πολύ συμπαθητικό και εποικοδομητικό και έχω φιλικές σχέσεις μαζί του. Ο πρωθυπουργός γίνεται ολοένα και πιο υπεύθυνος και ανακαλύπτει ολοένα και περισσότερο το μέγεθος του καθήκοντός του».

Εξάλλου, στη συνέντευξή του ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ αποκαλύπτει τι έγινε στη Ρίγα της Λετονίας, ποια σενάρια εξετάζονται για την Ελλάδα και ότι διευρύνεται η άποψη εντός της Ε.Ε. πως πρέπει να αποφευχθεί η χρεοκοπία.

«Η εντύπωσή μου αφού συνομίλησα με μια σειρά συναδέλφων είναι ότι αυξάνεται η αίσθηση πως μια χρεοκοπία θα αποφευχθεί» και πρόσθεσε:«Δεν θα υπάρξει συμφωνία χωρίς τη συναίνεση του ΔΝΤ», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Euro2day.gr