Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας στην Ευρωζώνη άντλησε μόνο 132 δισ. ευρώ από την τρίμηνη δημοπρασία έδωσε ώθηση το πρωί στους δείκτες τιμών των χρηματιστηρίων που είχαν υποστεί καθίζηση χθες εξ αιτίας των ανησυχιών για ανεπάρκεια των τραπεζών να αποπληρώσουν τα δάνεια ύψους 442 δισ. ευρώ που είχαν λάβει πριν από ένα χρόνο.

Οι χθεσινές μαζικές ρευστοποιήσεις στα χρηματιστήρια άλλωστε, είχαν αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στους φόβους ότι οι τράπεζες θα τρέξουν να αντλήσουν κεφάλαια από την ΕΚΤ καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα άντλησης ρευστότητας στη διατραπεζική αγορά.

Η είδηση δεν επαληθεύτηκε, αλλά οι αγορές εν τέλει, όπως και το ΧΑ, έχασαν τα πρωινά κέρδη και κατέγραψαν οριακή άνοδο. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,05%, ο γερμανικός DAX κατά 0,23% και ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,30%.

Αντιστοίχως, το ευρώ ανέκαμψε από τα χαμηλά 8,5 ετών έναντι του γεν και από τα ιστορικά χαμηλά έναντι του ελβετικού φράγκου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.