Για απειλές προς την Κριστίν Λαγκάρντ μέσω σχολίων… στο Facebook μίλησε  εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τηλεόραση του  ΑΝΤ1  ανατρέποντας όλα όσα κυκλοφόρησαν τον τελευταίο καιρό μετά τη προ ημερών δήλωση της «Σιδηράς Κυρίας» του ΔΝΤ που μίλησε για απειλές προς το πρόσωπό της από έλληνες φοροφυγάδες.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου τόνισε ότι όλα αυτά που αναφέρθηκαν για απειλές προέρχονται από σχόλια Ελλήνων στην προσωπική σελίδα της κυρίας Λαγκάρντ στο Facebook πριν από μερικά χρόνια.

Τότε  είχε κριθεί αναγκαίο να αυξηθούν και τα μέτρα ασφαλείας για την κυρία Λαγκάρντ. Πηγές αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο αριθμός των σχολίων για την κυρία Λαγκάρντ έφτασε σε πολύ υψηλό αριθμό όταν η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ έκανε υποτιμητικές αναφορές για την Ελλάδα.

Οι αναφορές της κυρίας Λαγκάρντ περί απειλών για το πρόσωπό της είχαν γίνει στους Financial Times την περασμένη Παρασκευή όταν ρωτήθηκε για την Ελλάδα με την ισχυρή γυναίκα του ταμείου να φαίνεται απρόθυμη να μιλήσει.

«Καλύτερα να μην πω πολλά, γιατί, όπως ξέρετε, στο «παρελθόν όταν μίλησα για τους Έλληνες και τους φόρους τους, έλαβα απειλές για τη ζωή μου και αναγκαστήκαμε να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας» είχε δηλώσει τότε η Λαγκάρντ.

Από την πλευρά του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μέσω εκπροσώπου του, επιβεβαιώνει την παραλαβή της επιστολής του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου.