Άλμα 10% καταγράφει η τιμή του αργού πετρελαίου

Οι δηλώσεις Τραμπ ενίσχυσαν τις ελπίδες για ανακωχή στον πόλεμο τιμών Σαουδικής Αραβίας-Ρωσίας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:55
02/04/2020
Άλμα 10% καταγράφει η τιμή του αργού πετρελαίου
loading

Άλμα 10% κατέγραψαν σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι αναμένει ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία για να τερματίσουν τον μεταξύ τους πόλεμο τιμών στην αγορά πετρελαίου.

Το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε άνοδο άνω του 11% στην αρχή της διαπραγμάτευσης. Νωρίτερα, κατέγραψε άνοδο 10,75% στα 27,40 δολάρια με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται κατά 10,09% στα 22,36 δολάρια.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι μίλησε πρόσφατα με τους ηγέτες της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας και ότι πιστεύει πως οι δύο χώρες θα καταλήξουν σε συμφωνία για να τερματίσουν τον μεταξύ τους πόλεμο τιμών εντός «λίγων ημερών».

«Οι τιμές πετρελαίου καταγράφουν σήμερα το πρωί τα μεγαλύτερα κέρδη των τελευταίων δύο εβδομάδων… Υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες….. οι οποίοι, ωστόσο, δεν επαρκούν για να γλιτώσουν οι τιμές από περαιτέρω πτώση», σχολίασε ο επικεφαλής αγορών πετρελαίου της Rystad Μπγιόρναρ Τονχάουγκεν σε έκθεσή του.

«Ο πρώτος, οι αμερικανικές διπλωματικές προσπάθειες στο θέμα του πετρελαίου προς τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία… Η δεύτερη μεγάλη είδηση που δημιουργεί θετικό κλίμα είναι οι εικασίες ότι η Κίνα θα επισπεύσει τις προμήθειες αργού για τα στρατηγικά της αποθέματα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει