Κορονοϊός: Αυξάνεται από σήμερα το όριο στις ανέπαφες συναλλαγές

Τι πρέπει να προσέχουμε


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:39
30/03/2020
Κορονοϊός: Αυξάνεται από σήμερα το όριο στις ανέπαφες συναλλαγές
1
loading

Από σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου έως και την Κυριακή 31 Μαΐου, το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ αυξάνεται στο ύψος των 50 ευρώ, έναντι 25 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το συγκεκριμένο μέτρο είναι προσωρινής εφαρμογής και συγκεκριμένα για τους επόμενους δυο μήνες και εκτιμάται ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται σημαντικά η φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ορίου ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να παραδίδεται η κάρτα πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή.

Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ θα συνεχίσει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS.

Υπενθυμίζεται, σε κάθε περίπτωση, η προσοχή των συναλλασσόμενων στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Georgatos

    Δεν υπάρχουν χρήματα στους λογαριασμούς όσο Και να αυξηθεί το όριο το ίδιο είναι .και δεν φτάνει αυτό οι τράπεζες μέσο εισπρακτικών εταιρειών μάς έχουν ρημάξει Στα τηλέφωνα Αυτή την δύσκολη στιγμή πού περνάει οί ανθρωπότητα ρε ήμαστε σοβαροί. 14 Μαρτίου έπρεπε να είχα ξεκινήσει εργασία έχει τουρίστες στην κω όταν έρθουν τουρίστες θα σάς πληρώσουμε Τις δόσεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει