Πτώση τζίρου 60% στα βενζινάδικα λόγω κορονοϊού

Να λειτουργούν λιγότερες ώρες ζητά η ΠΟΠΕΚ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13:14
26/03/2020
Πτώση τζίρου 60% στα βενζινάδικα λόγω κορονοϊού
3
loading

Πτώση τζίρου σε ποσοστό 60% έχει σημειωθεί στα πρατήρια υγρών καυσίμων σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Η ΠΟΠΕΚ επανέρχεται και ζητά περιορισμένες ώρες λειτουργίας και οικονομική ενίσχυση των πρατηρίων για μισθοδοσία εργαζομένων και επιδότηση ενοικίων λόγω του κορονοϊού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ) έχει επισημάνει από τις 17 Μαρτίου με επιστολές προς την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, τα προβλήματα και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους, από την παραμονή σε ολοήμερη άνευ αντικειμένου λειτουργία των πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας.

Μετά την λήψη των μέτρων, με το υποχρεωτικό κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση διάδοσης του κορωνοϊού, μας είναι αδιανόητο να κατανοήσουμε την Κυβερνητική απραξία στις συγκεκριμένες προτάσεις της Π.Ο.Π.Ε.Κ.

Με αποδεδειγμένα πλέον καθημερινά από το σύστημα εισροών-εκροών, της δραματικής πτώσης του τζίρου από 60% και πάνω στο σύνολο σχεδόν των πρατηρίων ζητήσαμε:

1. Την οικονομική ενίσχυση των πρατηρίων για μισθοδοσία εργαζομένων και επιδότηση ενοικίων.
2.Τον περιορισμό των ωρών λειτουργίας τους καθημερινά,
3.Την αναστολή λειτουργίας των πλυντηρίων για την προστασία των εργαζομένων.
Δυστυχώς όμως τα αρμόδια Υπουργεία κωφεύουν και απαξιούν να μας απαντήσουν αιτιολογημένα, για τις επισημάνσεις και τις προτάσεις μας.

Πολλοί συνάδελφοι μας βρίσκονται ήδη σε οικονομική απόγνωση.

Έχουν αντιληφθεί οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες ότι με την ανεξήγητη συμπεριφορά τους οδηγούν σε κλείσιμο μεγάλο  αριθμό οικογενειακών πρατηρίων,  αφήνοντας τον έλεγχο και της  λιανικής εμπορίας πετρελαιοειδών, στα μονοπωλιακά σχέδια   των μεγάλων πετρελαϊκών ομίλων;».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Υπάλληλος

  Εργάζομαι σε πρατήριο και συμφωνώ απόλυτα. Η δουλειά έχει πέσει πολύ. Ο κόσμος δεν κυκλοφορεί λόγο απαγόρευσης κυκλοφορίας. Εκθέτουμε το εαυτό μας σε κίνδυνο χωρίς λόγο.

  1. avatar alexxxis

   Κι εγω σε βενζιναδικο δουλευω..ειναι μεγαλη αδικια για τον κλαδο πρεπει να παρθουν μετρα και για μας

 2. avatar Πολεμηστης του πληκτρολογιου

  Προς το παρων...η κατρακυλα μολις εχει ξεκινησει ετσι?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει