Σε νέα συνάντηση του υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου με την τρόικα αύριο στο υπουργείο Οικονομικών θα κλειδώσει το μέλλον της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή του κ. Γ. Στουρνάρα όπου αποφασίσθηκε η περαιτέρω τεχνική επεξεργασία κάποιων δεδομένων και νέα συνάντηση αύριο.

Αν και το μέλλον της ΕΛΒΟ που παραμένει αβέβαιο η κυβέρνηση δίνει βάση στην διάσωση της ΕΑΣ και προτείνει να ολοκληρωθούν οι ανεκτέλεστες παραγγελίες ύψους 250 εκατ. ευρώ που έχει η Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα από Μαρόκο και Αμερική και σταδιακά να προχωρήσει το σχέδιο σμίκρυνσης και αναδιοργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την ΕΛΒΟ ο κ. Αβραμόπουλος πρότεινε να λειτουργήσει το εργοστάσιο στη Σίνδο ως στρατιωτικό και να ανασταλεί η λειτουργία του πολιτικού σκέλους της εταιρείας.

Οι ανεκτέλεστες παραγγελίες της ΕΑΣ θα εξεταστούν αναλυτικά αύριο, ενώ θα εξετασθεί και το τελικό ύψος των κρατικών ενισχύσεων που μπορούν να ανακτηθούν.

«Έγινε ένα μεγάλο βήμα στις διαπραγματεύσεις με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού την περασμένη εβδομάδα, για το τελικό ύψος των ανακτήσεων. Το επόμενο βήμα είναι να πείσουμε την τρόικα για τη βιωσιμότητα των εταιριών αυτών. Ακόμη είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για βιωσιμότητα του ελληνικού σχεδίου», τόνισε εξερχόμενο της σημερινής σύσκεψης κυβερνητικό στέλεχος.