Nέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ο Γιώργος Στάσσης

Άμεσα θα συνεδριάσει η γενική συνέλευση των μετόχων της Επιχείρησης


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
19:45
29/07/2019
Nέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ο Γιώργος Στάσσης
4
loading

Ο κ. Γιώργος Στάσσης, μηχανικός, στέλεχος του πολυεθνικού ενεργειακού ομίλου ENEL είναι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η πρόταση για τον κ. Στάσση θα υποβληθεί επίσημα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε. («Υπερταμείο») στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ που πρόκειται να συνεδριάσει σύντομα.

Συνεργάτες του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο Γιώργος Στάσσης είναι μάνατζερ από το χώρο της ενέργειας, έχει κάνει καριέρα σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, έχει εμπειρία σε αναδιάρθρωση ενεργειακών επιχειρήσεων, είναι νέος σε ηλικία και είναι ένας Έλληνας, που επιστρέφει από το εξωτερικό για να βοηθήσει στην προσπάθεια της κυβέρνησης».

Ο νέος μάνατζερ της ΔΕΗ καλείται να αντιμετωπίσει σειρά προκλήσεων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα ζημιογόνα αποτελέσματα, το υψηλό κόστος από πεπαλαιωμένες μονάδες παραγωγής, την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την επίσπευση των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές, κ.α.

Ακολουθεί το βιογραφικό του:

O Γεώργιος Ι. Στάσσης από το 2016 έως και σήμερα κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη Εnel Romania SrL, τη μεγαλύτερη εταιρία ενέργειας στη Ρουμανία.

Ο κ. Στάσσης εργάστηκε στον ιταλικό όμιλο ενέργειας ENEL SpA, όπου από το 2007 διετέλεσε επικεφαλής της Εnel Green Power για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή, υπεύθυνος μεταξύ άλλων για τις χώρες Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, και Αίγυπτο.

Διαθέτει περισσότερα από 13 χρόνια εμπειρίας στη αγορά της ενέργειας και έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε οργανισμούς και φορείς του κλάδου.

Από το 2001 έως και το 2006 εργάστηκε στην Tellas Telecommunications S.A., ως μέλος της Διοικητικής Ομάδας και ως Executive Director of Strategic Projects and Procurement.

Σήμερα κατέχει επίσης τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Ξένων Επενδυτών (Foreign Investments Council) στη Ρουμανία, είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της Συνομοσπονδίας για την Ανάπτυξη της Ρουμανίας (Coalition for Romania's Development), ενώ παράλληλα συμμετέχει στο Δ.Σ. του ACUE (Association of Utilities ), στο Board of Trustees του Αspen Institute Romania, και στο ΔΣ του Κέντρου Ενέργειας Ρουμανίας (CRE).

Επίσης έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), μέλος της Επιτροπής Ενέργειας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, και Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας του G20Y.

O κ. Στάσσης σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Kingston στη Μεγάλη Βρετανία και είναι κάτοχος MBA στο Construction Management. Έχει συμμετάσχει σε executive προγράμματα με αντικείμενο την αειφόρο ανάπτυξη στο ELIS Management Academy, καθώς και Executive Leadership στο Harvard University.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Mplaky

  ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ;;;)ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΝΑΙ η ΟΧΙ;;; ΚΑΙ ΕΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ;;; ΔΙΚΤΥΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΘΟΛΟΥΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΕΒΑΖΕ ΕΓΓΥΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 2. avatar PanosGianaros

  Να αναλάβει σύντομα σας παρακαλώ γιατί ήρθε ο Αύγουστος και πρέπει να
  υπογράψει τις \' \' άδειες του προσωπικού \' \' . . . !
  Γιατί εδώ στην Ελλάδα αυτή την δουλειά θα του αναθέσουν . . . !
  Να σας θυμίσω , , , , ο πατήρ Μητσοτάκης έφερε απο την Αμερική έναν Έλληνα
  πρώην υπάλληλο της ΔΕΗ ο οποίος έφυγε απο την Ελλάδα , πήγε στην Αμερική ,
  κατέληξε στην ΝΑΣΑ και τον έφεραν \' \' πρόεδρο \' \' στην ΔΕΗ . . . !
  Μετά απο 6 περίπου μήνες \' \' \' την κοπάνησε \' \' και δήλωσε στα κανάλια οτι ,
  εδώ στην Ελλάδα στην ΔΕΗ τον είχαν να υπογράφει τις \' \' άδειες ασθενείας του
  προσωπικού - και τις καλοκαιρινές άδειες \' \' . . .!
  Σύντομα τον διορισμό . . . . μπαίνει Αύγουστος . . !
  υ.γ
  Πόσα ξέρουμε εμείς οι παλαιοί . . . !
  Μέχρι να \' \' παλαιόσετε κι εσείς \' \' θα φάτε πολύ σανό . . . !

  1. avatar criskalts

   Εσείς οι παλαιοί φάγατε πολύν παλιό σανό και συνεχίζετε ακάθεκτοι με φράσκο αριστερόστροφο.
   Άσε ρε τρόλι.

 3. avatar Καλησπέρα σας βββ

  Πολιτικός μηχανικός!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει