Εν αναμονή των λεπτομερειών της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου βρίσκονται οι ασφαλιστικοί όμιλοι προκειμένου να μετρήσουν τις επιπτώσεις από το «κούρεμα» του 50% των ελληνικών ομολόγων που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας, όπως ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη ο Γιώργος Κώτσαλος, πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και διευθύνων σύμβουλος της Interamerican, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος απευθείας ασφάλισης «anytime».

Αναφορικά με τον όμιλο της Interamerican o κ. Κώτσαλος επισήμανε ότι η έκθεση σε ελληνικά ομόλογα δεν είναι σημαντική και δεν τίθεται κανένα θέμα με το όριο φερεγγυότητας της εταιρείας παρά της ζημιές που έχουν εγγραφεί και θα γραφούν από το «κούρεμα» των ομολόγων. Η φερεγγυότητα του ομίλου μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν θα χρειαστούμε να αυξήσουμε τα κεφάλαια μας, επισήμανε.

Ερωτηθείς σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στην χώρα μας ο κ. Κώτσαλος είπε ότι αυξάνονται συνεχώς και έχουν φθάσει στο 15% του συνόλου των οχημάτων με τάσεις περαιτέρω ανόδου. Αναφορικά με τις αυξήσεις ασφαλίστρων στον τομέα των αυτοκινήτων περιορίστηκε να πει ότι δεν προβλέπονται αλλά ακόμη και εάν γίνουν θα είναι χαμηλές και σίγουρα σε μονοψήφιο ποσοστό.

Αναφορικά με το πρόγραμμα απευθείας ασφάλισης (μέσω κυρίως διαδικτύου ή τηλεφωνικού κέντρου) για τον τομέα του αυτοκινήτου πρωτίστως τα στελέχη της Interamerican επισήμαναν ότι το συγκεκριμένα πρόγραμμα αύξησε φέτος το πελατολόγιό της εταιρίας στους 85.000 πελάτες, καταγράφοντας ημερησίως 2.200 κλήσεις και 4.500 επισκέψεις και σταθεροποιώντας την παραγωγή της πάνω από τα 400 συμβόλαια την ημέρα. Το κανάλι έχει ιδιαίτερη συμβολή φέτος στην αύξηση κατά 22% του στόλου ασφαλισμένων από την Interamerican οχημάτων, που φθάνει τις 450.000. Η ασφάλιση αυτοκινήτου αποτελεί και τον βασικό τομέα δραστηριότητας της Anytime, που παράλληλα προωθεί την ασφάλιση κατοικίας και τις υπηρεσίες βοήθειας.

Η απευθείας ασφάλιση μέσω της Anytime ξεκινά από 156 ευρώ το εξάμηνο και εξασφαλίζει χαμηλότερα ασφάλιστρα για τον πελάτη της τάξεως του 10% – 20% συγκριτικά με τους παραδοσιακούς τρόπους ασφάλισης, λόγω χαμηλότερου κόστους λειτουργίας και πρόσκτησης πελατών. Η όλη διαδικασία για μέσω του anytime για την απόκτηση του ασφαλιστήριου συμβολαίου, όπως επισημάνθηκε, ολοκληρώνεται με εκτύπωση του συμβολαίου από τον πελάτη σε λιγότερα από 5 λεπτά από τη στιγμή της online αίτησης, περιλαμβάνοντας και την εξόφληση των ασφαλίστρων με πιστωτική κάρτα.

Στόχος είναι μέσα στην προσεχή πενταετία η Interamerican να αυξήσει σε 500.000 τους πελάτες της και να φθάσει στο 10% το μερίδιο αγοράς στην ασφάλιση αυτοκινήτου.

Στο πλαίσιο αυτό η Interamerican πρόκειται να επενδύσει για την Anytime κατά το ίδιο χρονικό διάστημα 50 εκατ. ευρώ σε περαιτέρω ανάπτυξη τεχνολογικής υποδομής, σε δημιουργία 100 νέων θέσεων εργασίας, σε εκπαίδευση και σε προβολή.