Ισχυρό σοκ θα υποστούν το 2012 εκατομμύρια νοικοκυριά με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα που δαπανούν σημαντικά ποσά για να καλύψουν βασικές βιοτικές ανάγκες τους, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μείωσε δραστικά τα αφορολόγητα όρια, αύξησε φορολογικούς συντελεστές και περιέκοψε σημαντικά τα ποσά των προσωπικών και των καταναλωτικών δαπανών που αναγνωρίζονται για έκπτωση από τον τελικό φόρο εισοδήματος.

Όλα αυτά τα νοικοκυριά θα αναγκαστούν να πληρώσουν το επόμενο έτος υπέρογκους φόρους για τα φετινά εισοδήματά τους. Σε πολλές περιπτώσεις οι φόροι που θα καταβληθούν για τα εισοδήματα του 2011 είναι 10 με 11 φορές μεγαλύτεροι από τους φόρους για τα εισοδήματα του 2010.

Από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2011 είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν υπέρογκα ποσά φόρων.

Όπως αναφέρει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», εκτός από τις άλλες επιβαρύνσεις και περικοπές φοροαπαλλαγών, το νέο σύστημα πλήττει ακόμη και ανάπηρους και νεφροπαθείς, καθώς περικόπτεται σημαντικά η μείωση φόρου που προκύπτει για τις κατηγορίες αυτές.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο