Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της άσκησε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Πελοπίδας Καλλίρης, ο οποίος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση δυστυχώς επιμένει σε λάθος ρότα στην οικονομική πολιτική» και ζήτησε να «αποφευχθεί πάσει θυσία η μείωση μισθών και συντάξεων».
Όπως είπε:

«Η κυβέρνηση δυστυχώς επιμένει σε λάθος ρότα στην οικονομική πολιτική. Τα λάθη, οι καθυστερήσεις και οι παραλείψεις που έγιναν στην αρχή της θητείας της κυβέρνησης δημιουργούν πράγματι περιορισμούς στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής.

Ωστόσο νέα μέτρα περικοπής εισοδημάτων θα εντείνουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης. Η νέα μείωση μισθών και συντάξεων που εξετάζεται θα πρέπει πάσει θυσία να αποφευχθεί.

Όχι μόνο για λόγους κοινωνικούς. Αλλά και για λόγους οικονομικούς. Τη στιγμή που οι τιμές των προϊόντων συνεχίζουν να αυξάνονται, μια νέα μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των συνταξιούχων θα κόψει και άλλο οξυγόνο από την οικονομία.

Ο ρυθμός της ύφεσης αντί για 5,5% που προβλέπει η κυβέρνηση, είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει το 6% με ότι αυτό σημαίνει για τη λειτουργία της οικονομίας και την κοινωνική σταθερότητα και συνοχή».