Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν βλέπει ανησυχητικά σημάδια πληθωριστικών επιπτώσεων, ωστόσο θα πρέπει να παραμείνει σε επιφυλακή, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν-Κλωντ Τρισέ.

Ερωτηθείς εάν είναι πιθανό να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο κ. Τρισέ επανέλαβε την άποψή του ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τα σχέδιά της για δημοσιονομική προσαρμογή. «Το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Εν τω μεταξύ, μετά το μπαράζ των δηλώσεων από στελέχη της ΕΚΤ εναντίον της όποιας πρόταση για αναδιάρθρωση του ελληνικού κρατικού χρέους, ο Λ. Σμάγκι, καλεί την Ελλάδα να επιταχύνει τις διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων

«Για να είμαστε σαφείς… η Ελλάδα έχει χρήματα» δήλωσε ο κ. Σμάγκι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, αναφερόμενος στις δυνατότητες αποκρατικοποιήσεων που υπάρχουν στην Ελλάδα.

«Υπάρχει η εναλλακτική της πώλησης περιουσιακών στοιχείων και της επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων ή η κατεύθυνση της σοβαρής οικονομικής κατάρρευσης, η οποία θα μπορούσε να υλοποιηθεί με την μορφή της χρεοκοπίας ή της αναδιάρθρωσής» του κρατικού χρέους, προειδοποίησε.