Δε θεωρεί πιθανό να προταθούν σημαντικές αλλαγές στη συμφωνία δανεισμού της Πορτογαλίας από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ ο Γιούρκι Κατάινεν, επικρατέστερος υποψήφιος για την πρωθυπουργία στη Φινλανδία, παρά το γεγονός πως το χαρακτηριζόμενο ως αντιευρωπαϊκό κόμμα των «Αληθινών Φινλανδών» κέρδισε πολλές έδρες στις εκλογές της Κυριακής.

«Θα δούμε τι είναι δυνατόν, αλλά πάντως οι αλλαγές δε θα είναι πολύ μεγάλες», δήλωσε ο Κατάινεν, επικεφαλής του κόμματος της Εθνικής Συμμαχίας, το οποίο κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές της Κυριακής.

Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος για μακρές συνομιλίες για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχουν οι «Αληθινοί Φινλανδοί» εάν μπορεί να επιτευχθεί προγραμματική συμφωνία. Το πακέτο δανεισμού της Πορτογαλίας θεωρείται ως ένα από τα βασικότερα εμπόδια ως προς αυτό.

Ο επικεφαλής των εθνικιστών «Αληθινών Φινλανδών» είχε δηλώσει λίγο μετά το θρίαμβο του κόμματος στις εκλογές- βγήκε τρίτη δύναμη- πως το πακέτο προς την Πορτογαλία θα υποστεί οπωσδήποτε αλλαγές, προκαλώντας νευρικότητα σε Ε.Ε. και Λισαβόνα.