Μεγάλος αδελφός σε ταμειακές μηχανές-λογιστήρια!

Online σύνδεση με κεντρικές υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14:30
22/02/2011
Μεγάλος αδελφός σε ταμειακές μηχανές-λογιστήρια!
3
loading

Με ηλεκτρονικά μάτια θα μπορεί να παρακολουθεί το υπουργείο Οικονομίας τις ταμειακές μηχανές και τους υπολογιστές των επιχειρήσεων για να εντοπίζει πλαστές αποδείξεις και εικονικά τιμολόγια.

Μέσα στους επόμενους μήνες, το Δημόσιο θα αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες ένα φιλόδοξο σχέδιο:

Να διασυνδεθούν ηλεκτρονικά οι ταμειακές μηχανές και οι υπολογιστές των επιχειρήσεων με τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας.

Με τον τρόπο αυτό η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου οικονομίας θα μπορεί να βλέπει όλο το εικοσιτετράωρο:

- τις αποδείξεις που κόβονται
- τα τιμολόγια και δελτία αποστολής που εκδίδονται
- θα παρακολουθεί το τζίρο και το απόθεμα της επιχείρησης
- αλλά και τους φόρους που παρακρατούνται και πληρώνονται

Στο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται οι ταμειακές μηχανές των καταστημάτων θα έχουν online σύνδεση με τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων. Οι επιχειρηματίες θα υποχρεούνται να στέλνουν δεδομένα για τις πωλήσεις τους στο υπουργείο και σε περιπτώσεις που δεν τα στέλνουν θα απειλούνται με πρόστιμο από 200 έως 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δικηγόροι , μηχανικοί συμβολαιογράφοι , υποθηκοφύλακες , επιμελητήρια θα στέλνουν στο υπουργείο Οικονομικών αναλυτικά στοιχεία για τις συναλλαγές τους.

Παράλληλα όλοι οι λιανοπωλητές οφείλουν να υποβάλλουν τα στοιχεία των αποδείξεων που εκδίδουν στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οι επίμαχες ρυθμίσεις

- Οι δικηγόροι αλλά και οι δικηγορικοί σύλλογοι υποχρεούνται να υποβάλλουν μέχρι την 20η ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους με την χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας, αναλυτική κατάσταση των έγγραφων συμφωνιών που έχουν συνάψει με τους εντολείς τους, κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο. Στην αναλυτική κατάσταση πρέπει να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, ο ΑΦΜ του κάθε εντολέα, το είδος της παρεχόμενης υπηρεσίας και η συμφωνηθείσα αμοιβή. Την ευθύνη για την υποβολή αυτή, προκειμένου για τους δικηγορικούς συλλόγους, φέρει ο πρόεδρος του κάθε συλλόγου.

- Καθιερώνεται η υποχρέωση για τους μηχανικούς όπως και για το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στη ΓΓΠΣ μέχρι την 20η ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους κατάσταση με στοιχεία των έγγραφων συμβάσεων (είδος παρεχόμενης υπηρεσίας, συμφωνηθείσα αμοιβή κλπ.) που έχουν συνάψει οι μηχανικοί με τους αντισυμβαλλομένους τους μέσα στην προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, προκειμένου για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο στο πλαίσιο των σχετικών διασταυρώσεων.

- Οι επιτηδευματίες που εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών με χρήση φορολογικών ταμειακών μηχανών, υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά τα δεδομένα των φορολογικών στοιχείων που εκδίδονται σε βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ

- Καθίσταται πλέον υποχρεωτική η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, με τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μεθόδων και δικτυακών υποδομών, από όλα τα νομικά πρόσωπα (ΑΕ, ΕΠΕ, Δημοτικές και Κοινοτικές Επιχειρήσεις κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Συνεταιρισμοί, Αλλοδαπές επιχειρήσεις, Νομικά Πρόσωπα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar freedom

  POPI EXO DUO MERES POU TON KRAZO ALLA TIPOTA STOKOS O ANTHROPOS

 2. avatar popi

  LOIPON GIANNH BOUNE!!!WRA NA SE KRAXEI KAI KAPOIOS GERA!!DEN MPOREI NA EXEIS APOPSI GIA
  OLA TA THEMATA ELEOSSSSSS!!PARATA TO INTERNET KAI TA SXOLIA KAI ANTE BRES DOULEIA GIATI DEN SE BLEPW KATHOLOU KALA!

 3. avatar Γιάννης Βουνος

  αυτοι που παραπονιουντε ειναι και αυτοι π δν εκδιδουν αποδειξεισ..τα μικρομαγαζα δλδ...σε πολυμαρκετ σουπερμαρκτε και μεγαλα μαγαζια τεσπα αποδειξη εχεισ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει